Лаврак
Лавракът е риба с бяло умерено мазно, стегнато и сладко месо. Има една централна кост, без ситни костици. Подходящ за приготвяне на скара, на фурна, на сол.
Ципура
Ципурата е риба с бяло месо, без натрапчив мирис, много сочно и същевременно стегнато. Има една централна кост. Подходяща за приготвяне на скара, на фурна.
Синегрида
Сигнеридата е риба с бяло , постно, стегнато и вкусно месо.
Има една централна кост, без ситни костици. Подходяща за приготвяне на сол, на фурна.
Фагри
Фагри е риба с плътно и вкусно месо, без натрапчив мирис на риба, и почти без никакви кости. Подходяща за приготвяне на сол, фурна и на скара
Литрини
Литрини е риба с бяло стегнато и леко сухо месо. Има една централна кост, без ситни костици. Подходяща за приготвяне на фурна, на сол, на скара.
Тигров групер
Груперът е риба с плътно, леко мазно и вкусно месо. Има една централна кост, без ситни костици Подходящ за прииготвяне на скара, фурна, задушен, пържен.
Свирида
Свирида е риба с бяло стегнато, сочно и леко мазно месо. Има една централна кост, без ситни костици. Подходяща за приготвяне на супа, на фурна, на скара.
Маятико
Маятикото е риба с бяло стегнато, леко сухо и сочно месо. Има една централна кост, без ситни костици. Подходящ за приготвяне на фурна, на скара.
Милокоп
Милокопът е риба с бяло стегнато, леко сухо и сочно месо. Има една централна кост, без ситни костици. Подходящ за приготвяне на скара, на фурна.
Лястовица
Лястовицата е риба с бяло стегнато, сочно и вкусно месо. Има една централна кост. Подходящ за приготвяне на супа, на скара, фурна.
Кинего
Кинего е риба с бяло стегнато и сочно месо, с ниско съдържание на мазнини. Има една централна кост. Подходящ за приготвяне на фурна, на скара.
Рофос
Рофос е риба с плътно, леко маснои вкусно месо. Има една централна кост, без малко костици. Подходящ за прииготвяне на скара, фурна, задушен, пържен.
Скорпио
Скорпио е риба с бяло стегнато, сочно и мазно месо, с деликатен вкус и аромат.
Има една централна кост.
Подходящ за приготвяне на фурна, скара , на супа.
Морски дявол
Морският дявол е риба с бяло стегнато, сочно месо, с прекрасен вкус и лек рибен аромат. Има една централна кост. Подходящ за приготвяне на фурна, пържен, паниран.
Език
Тази риба е с бяло сочно месо, има лек и деликатен вкус. Име хрущялна кост разположена по цялата дължина на тялото. Подходящ за приготвяне на скара и задушена.
Барбун
Барбуна е риба с бяло стегнато, леко мазно и сочно месо. Има ситни костици, които след обработка могат да се консумират. Подходящ за приготвяне на тиган
Лефер
Леферът е риба с бяло и крехко месо, с лек рибен мирис. Има една централна кост, без малки костици. Подходящ за приготвяне на скара, на фурна и на тиган.
Джон Дори
Джон Дори ( Светипетрова риба) е риба с бяло стегнато месо, ароматно с ниско съдържание на мазнини. Подходящ за приготвяне на супа, печен на фурна, на тиган.
Тон
Тонът е риба с гладко, плътно, меко месо - много маслено и богато на протеин.Има една централна кост. Предлага се цял или на котлети. Подходящ за скара, на тиган.
Паламуд
Паламудът е риба с червено, богато, ароматно и стегнато месо. Има една централна кост. Подходящ за приготвяне на фурна, за мариноване, скара, пържен.
Зарган
Зарганът е риба с бяло стегнато и сочно месо, бедно на мазнини.
Има една централна кост. Подходящ за приготвяне на скара, на тиган.
Бакалярос
Бакаляросът е риба с бяло, стегнато, сочно и сухо месо, с лек рибен мирис. Има една централна хрущялна кост. Подходящ за приготвяне на супа, пържен, паниран, на скара.
Сьомга
Сьомгата е риба със сочно, плътно и вкусно месо, с характерен аромат и вкус, богато на мазнини. Подходящ за приготвяне на тиган, на фурна, към салати.
Салпа
Салпа е риба с бяло стегнато, леко мазно и вкусно месо. Има една централна кост. Подходящ за приготвяне на фурна, на скара, на тиган.
Скарос
Скарос е риба с бяло и деликатно месо. Има една централна хрущялна кост. Подходящ за приготвяне на супа, на фурна, на тиган.
Скумрия
Скумрията е риба с мазно, плътно и вкусно месо. Има една централна кост, без малки костици. Подходяща за приготвяне на скара, на фурна,пържена и плакия.
Кольос
Кольос е риба с плътно, вкусно и леко мазно месо. Има една централна кост, без малки костици. Подходяща за приготвяне на скара, на фурна, на тиган.
Сафрид
Сафрид е риба с бяло стегнато, леко мазно и сочно месо. Има една централна кост. Подходящ за приготвяне на тиган.
Сардела
Сардела е риба с деликатно мазно месо. Има ситни костици, които след обработка могат да се консумират. Подходящ за пържене.
Гаврос
Гаврос е риба с деликатно месо. Има ситни костици, които след обработка могат да се консумират. Подходящ за приготвяне на тиган.
Пъстърва
Пъстървата е риба с жълтеникаво розово месо, богато на мазнини. Има една централна кост. Подходяща за приготвяне на фурна, на скара.
Кефал
Кефалът е риба с бяло и сравнително сухо месо, но изключително вкусно. Има една централна кост. Подходящ за приготвяне на фурна, на скара.
Мурмур
Мурмура е риба с бяло стегнато, леко сухо но сочно месо, което е с лек рибен мирис. Има една централна кост. Подходяща за приготвяне на скара, на фурна.
Перка ( морски костур)
Перката (морски костур) е риба с тлъсто бяло месо. Рибата се предлага в готови филета без кости. Подходящ за приготвяне на фурна, скара, на супа.
Меч
Риба Меч има плътно ароматно месо. Рибата се предлага в готови котлети без кости. Подходяща за приготвяне на скара, за опушване, за мариноване.
Ватос
Ватос е хрущялна риба, с бяло и сочно месо. Когато се приготви, хрущялните кости могат да се консумират. Подходящ за приготвяне на скара, на тиган.