Студено пушено филе от херинга, готово за директна консумация. С нежна текстура и приятен опушен аромат, тази пушена херинга е чудесна за приготвяне на салати и сандвичи, или за хапване с чаша бяло вино
Скумрия – мариновани филета скумрия със сол и подправки.Сервира се с екстра върджин зехтин и пресен лимонов сок или оцет и придружава узо с ципуро, бира или силно сухо бяло вино
Узо мезе – мариновани филета от скумрия, херинга и тон. Изискано мезе с деликатен вкус за узо, ципуро.
Тонолакерда – Друго традиционно гръцко мезе от пресни филенца от фина прясна риба тон.Сервира се със зехтин и лимонов сок или оцет и придружава узо, ципуро и бобови растения.
Маринован гаврос – Филета от пресни гаврос, мариновани със сол, лимон и билки. Изискано мезе с деликатен вкус за ципуро и узо. Сервира се обикновен, но и като необходимо допълнение към разнообразни предястия върху канапета и закуски.
Въпреки специфичния си вкус, Аншоа може да се включи като съставка в голям диапазон ястия – сосове, супи, салати, сандвичи, паста, пица и други.
Маринован сардела – Филета от пресни сардела, мариновани със сол, лимон и билки. Изискано мезе с деликатен вкус за ципуро и узо. Сервира се обикновен, но и като необходимо допълнение към разнообразни предястия върху канапета и закуски.
Циросалата – мариновани филета скумрия със сол и подправки, лимонов сок.Сервира се с екстра върджин зехтин и пресен лимонов сок или оцет и придружава узо с ципуро, бира или силно сухо бяло вино