Богата селекция от сортове и видове маслини с високо качество за нашите клиенти.
Запознайте се с нашите сортове гръцки маслини
Въпреки че гръцките маслини често се свързват с маслините Каламон, в Гърция се отглеждат няколко различни сорта маслини. Черните маслини на Халкидики, които узряват естествено на дървото, се берат в края на зимата и се покриват с дебел слой морска сол. Зелените маслини на Халкидики се берат още неузрели, имат мек пиперлив вкус и наситен зелено-жълт цвят. И накрая, маслините Каламон се берат ръчно, когато са напълно узрели и се мариноват в саламура, потопени в зехтин и оцет, за да придобият характерния лек плодов вкус и сладост.
Маслини Каламон
Зелени маслини
Черна натурална
Черна Конфит
Различни сортове маслини, различни форми на продукта. Изберете своя фаворит в разделите по-долу
Маслини Каламон
Кой би могъл да им устои? Най-известните маслини от Гърция не могат да се сравняват по вкус и качество с други в целия свят. Месото е много силно благодарение на танина, цветът е черно-лилаво-кафяв, а формата е почти бадемова.
Каламон гигант
Каламон без костилка
Нарязан каламон
маслинова паста
Зелени маслини
От името се подразбира, че те са неузрели, по-рано обрани маслини. Предпочита се сортът Халкидики, наречен на името на географската област, в която се отглеждат. Характерен е с едри, месести и хрупкави плодове с леко продълговата форма и ясно изразен връх.
Натурална
Без костилка
с лимон
зелена сладка чушка
зелена люта чушка
с бадем
червена сладка чушка
червена люта чушка
кисела краставичка
с морков
с чесън
с портокал
Черна натурална маслина
Зреенето ѝ започва от богат тъмно зелен цвят, докато е неузряла, след което променя цвета си в почти целия спектър от различни цветове – преминава през жълтеникаво-зелен, бежово-жълт (т.н. руси маслини), махагон, докато достигне до тъмно кафяво-черно или виолетово, но със сигурност не еднакво оцветени като цяло. Формата им е кръгла, плодовете по- меки и месести с по-твърда ципа. Характерен е леко горчивия вкус.
черна натурална
Черна маслина Конфит
Тези маслини са с характерен наситено черен цвят, едри плодове, които могат да бъдат леко продълговати или кръгли, в зависимост от сорта. Те не достигат наситения си цвят при узряване. Обират се зелени, обезгорчиват се и се подлагат на обработка, за да станат толкова еднакво черни.