Необходими продукти:
0.5кг замразени пръстени от калмари
2 големи яйца
1/2 чаша универсално брашно
2 чаши хлебни трохи Панко Samlip (може да ги намерите при нас)
доматен сос или друг по избор за потапяне
1/2 лимон по избор; изстискайте го върху пръстените калмари преди сервиране
Начин на приготвяне:
Загрявате фурната на 200С. На дъното на тава за печене, сложете 2 листа хартия за печене.
Размразете напълно пръстените от калмари. В малка купа разбийте 2 яйца и ги оставете настрана. В отделна купа добавете брашното. В трета купа добавете трохите панко.
Леко оваляйте в брашно пръстен от калмари, като след това почукате пръстена отстрани на купата, за да се отдели излишното брашно. Потопете пръстена с калмари в яйцето, за да го покриете, и след това го потупайте няколко пъти, за да отстраните излишните капки от яйцето (трябва да внимавате да няма прекалено много яйце върху пръстена с калмари, защото не искате трохите да станат прекалено влажни. Ако излишните капки от яйцето попаднат в трохите, те ще се слепнат и няма да залепнат за калмарите). Оваляйте пръстена с калмари няколко пъти в трохите панко, докато се покрие напълно. Поставете пръстена от калмари върху хартия за печене. Повторете с останалите пръстени.
Печете за около 15-20 минути, докато външното покритие стане златисто – кафяво. Обърнете пръстените и печете още 10 минути или докато и двете страни станат хрупкави. Сервирайте топли с доматен сос, майонеза или друг сос по избор. Ако желаете, може да изстискате пресен лимонов сок върху готовите калмари непосредствено преди сервиране.