Необходими продукти
4 котлета от сьомга
смлян черен пипер
за първата панировка:
6 с. л. кисело мляко
1 белтък
1 с. л. горчица
за втората панировка:
2 ч. ч. галета
2 с .л. едро смлени бадеми
5 стръка копър (ситно нарязан)
1 с. л. риган
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Котлетите се посоляват и се подправят с черен пипер. Съставките за панировките се разбъркват поотделно и се поставят в различни купи. Всеки котлет се овалва последователно в първата панировка, а след това- във втората. Редят се върху намазана с олио решетка, под която се поставя тава с малко вода. Пекат се 15-20 минути в загрята до 200 градуса фурна, като се обръщат само веднъж. Сервира се с украса от копър и резенчета лимон.