Необходими продукти:
4бр. риби, около 450гр. всяка, почистени
Няколко стръка розмарин
2 лимона, нарязани на филийки
100мл бяло вино
Подправка за риба
4ч.л. зехтин
200гр. Маслини по избор
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200C, (180C вентилатор). Поставете рибите върху лист за печене, една до друга. Разпределете стръкчетата розмарин и лимон между тях, като ги натъпчете в кухината на рибите. Залейте с бялото вино и зехтина и добавете обилно подправка за риба. Печете във фурната за 20 минути.
Проверете дали рибата е приготвена, като вкарате малък остър нож в най-дебелото парче риба и погледнете дали плътта е станала хубаво бяла. Сервирайте наведнъж със соковете от тавата с маслини към всяка порция.
Сервирайте я с бяло вино, лимон и розмарин и ще се насладите на едно наистина вкусно ястие. Богата на желязо и витамини, ципурата е чудесен избор и за вашата диета. Печенето и във фурната придава страхотен вкус и приготвянето не отнема прекалено много усилия, така че е това е чудесна рецепта, която да опитате.