Разбития бял хайвер е идеалното предястие и добавка към кълцани варени раци, зелена салата, пържени рибни филета, салата Цезар, парти хапки, сандвичи, пикантни омлети, палачинки, варени картофи.
Разбития розов хайвер е идеалното предястие и добавка към кълцани варени раци, зелена салата, пържени рибни филета, салата Цезар, парти хапки, сандвичи, пикантни омлети, палачинки, варени картофи.
Хтипити е традиционна гръцка разядка със сирене и мляко. Леко пикантна благодарение на лютия пипер в нея, чудесно върви поднесена с прясно изпечен или препечен домашен хляб.
Тирокафтери е традиционна гръцка разядка със сирене и мляко. Леко пикантна благодарение на лютия пипер в нея, чудесно върви поднесена с прясно изпечен или препечен домашен хляб.
Хумусът е хранителна паста, направена от нахут и тахан (сусамов) с овкусители като зехтин, чесън, червен пипер и лимонов сок. Ястието е извънредно популярно в целия Близък изток сред всички групи население.
Традиционен гръцки специалитет, познат по целия свят с фразата „сувлаки с дзадзики”. Изцеденото кисело мляко, прясната краставичка и чесънът щи ви напомнят за дзадзикито от друга епоха.
Семпла гръцка разядка с патладжан, която идеално се съчетава с риба и месо. Мелидзаносалатата се приготвя от добре изпечен патладжан, който придава леко опушен вкус. Към него се добавя чесън, зехтин и лимон.
Скордаля - гръцки специалитет, приготвен от майонеза, чеснова паста и картофено пюре. Подходяща за рибни ястия, поднесена върху препечена филийка.